Her finner du gode oppskrifter med hylleblomst. Om du kommer fram til noe godt, del det gjerne!
Hylleblomstsaft kan bli brukt til b.la. te, velkomstdrinker, saft, cocktails, desserter og enkelte middager. Våre produkter er i utgangspunktet en alkoholfri drikke, men passer svært godt sammen med enkelte drinker. Vi har ett veldig nisje produkt, som passer utmerket til f.eks. konfirmasjon eller bryllup.
Lykke til med en unik smaksopplevelse!
Både til Dronning Sonjas jubelieum og til brylluppet i England har hylleblomst vært en ingrediens!
Denne kaken er laget av konditor Tonje Holtungen og hun har brukt Hyllest siruppen til denne. Oppskriften er her:
http://vielskerdeig.no/baker-og-konditorlandslagets-kake-til-h-m-dronning-sonjas-80-ars-jubileum
Du kan f.eks. kun lage hylleblomstmoussen og servere
med f.eks. friske jordbær eller bringebær. Lekkert !
Hylleblomst panna cotta for 6 porsjoner
4 gelatinplater , 1,5 dl hylleblomstsirup, 4 dl fløte, 50 gr. sukker, 1 tsk. revet usprøytet sitronskal
Hylleblomstkake fra Gyldendals Bagebog av Sigrid Fugl og Anne Skovgaard Pederesen.
500 gr marsipan, 4 eggehviter
Krem: 4 eggeplommer, 1,5 dl hylleblomstsirup, 1 dl piskefløte, 50 gr sukker, 2 tsk maisstivelse, Maizena, 1 tsk finrevet usprøytet sitronskal, 100 gr. smør
Pynt: jordbær eller bringebær
Meretes Gulerotstuing
Velegnet som tilbehør til bla. stekt torsk, nøttesteik & viltkjøtt.
2 sjallotløk, smør til steking, 6 gulerøtter, 1 dl fløte, 1 dl hylleblomstsirup (smak til), salt og pepper.
Alle rettigheter reservert – Hyllest AS. Foto av HILDE MORK – Utviklet av Illeris Web AS