Om Hyllest

Dette er hyllest

Hyllest har siden 2013 har produsert økologisk hylleblomstdrikke og sirup.

Startet og drives av Mie Dahlmann Jensen som er dansk hylleblomstentusiast og bosatt i Telemark siden 2001.

I Norges varmeste område – fruktbygda i Midt-Telemark dyrker og sanker vi økologisk hylleblomster på Rinde Gård.

Hyllest sitt team består av  Mie som daglig leder, styret med Anette, Terje mf, Kjell Ivar Schia, hylleblomstbonden på Rinde Gård.

Hyllest sin historie

Mit første minne av hylleblomsttreet er som verdens beste gjemmested i mit barndomshjem i Birkerød nord for København. Her duftet det fantastisk! Men hvor starter egentlig en lidenskap?

Jeg ble selv VELDIG tørst på hylleblomst etter noen år i Norge! 

I 2013 startet beplantning og produksjon med leigeavtaler på Rinde økologisk fruktgård og en produksjon på en lokal kafe. Første par år var det produksjon på ca 600 flasker.  Dette med god hjelp fra Innovasjon Norge og det lokale landbrukskontor.

Fra 2016 og til dags dato har vi nu 10 ganger så masse i produksjon og  leige produsere alle produkt på Epleblomsten på Akkerhaugen.  

Hyllest fik en flott mottakelse i markedet og reisen fortsetter…

Eventyr uten like!

Produksjon og en liten hemmelighet

I juni måned høster vi inn blomster.

Friske og kun på solskinnsdager. Hemmeligheten er å plukke kun ved oppholdsvær, før kl. 10 om morgen og duken forsvinner fra blomsten. Aromaen som gir den unike smak fordufter ved varmen og i sterk sol. 

Deretter fryser vi ned alle blomster for å samle opp alle blomstene til produksjon. Opp til 500 kg blomster.

Vi bruker de gode gamle metoder, og ligger blomstene i sukkerlage med sitron i 5 dager. Her trekkes ut smaken som er så unik for hylleblomst.

Deretter filtrere vi, pasteurisere og flasker. Så enkelt og så godt !