Om Hyllest

En solfylt perle.

Hyllest finner du på Haugland mellom Bø og Gvarv; en perle i det solfylte Midt-Telemark. Klimaet her er perfekt for hylleblomsten. Fra vår lille gardsbutikk og feltet med hylleblomst har vi utsikt både til Nordsjø og Lifjell. 

Lageret vårt er midt i Gvarv sentrum, hvor vi titt sees sammen med våre «fruktkollegaer» i Fruktbygda.

Vi er ikke mange - men vi får det gjort!

I dag er vi et lite team rundt Hyllest. Mie og Silje jobber året rundt med salg, levering og markedsføring. I høysesongen og rundt produksjon trer også Ronja med de grønne fingrene til, og Alvaro er vår dedikerte innhøster. Siden vi kjøper våre råvarer fra Rinde Gård, har vi et tett samarbeid med Kjell Ivar Schia der for hylleblomster, hyllebær og rabarbra. Produksjon av produktene våre foregår på Epleblomsten og skjer flere ganger i året; da vi venter på de økologiske råvarene rett fra naturen. 

I 2020 begynte vi å plante flere hyll på leid jord til vår nabo på Haugland, og sammen med en lokal multikunstner – Zoe Eskes – har vi designet plantasjen «Ringvirkninger» med ulike sorter hylleblomst og rabarbra. Her er en møteplass og «væreplass», og sommertids ser vi for oss at besøkende kan nyte de velduftende blomstene og kose seg med en Hyllest fra vår veibod. 

Hyllest har produsert hylleblomstdrikke siden 2013

Veien hit.

Hyllest startet tilbake i 2012, da Mie som er utdannet adjunkt, fant ut at kreativiteten måtte få lov å blomstre på flere vis i livet. Perioder med depresjon og angst, og en uvurderlig glede over hylleblomst som smak og duft, første til større og større produksjoner på grunn av gleden det gir å skape. 

Første produksjon var på 500 flasker, med mye kliss på gulvet – og mye god smak. Med god hjelp fra det lokale Landbrukskontoret fikk vi søkt og mottok støtte fra Innovasjon Norge til å begynne med beplantning og prøveproduksjon, markedsføring og mer. Flaskene ble solgt og sendt i posten, og før Mie visste ord av det ble Hyllest brukt i en panna cotta i «Hele Norge Baker» på TV3 Norge og fikk skjermtid – fikk sin egen Hyllest. For en glede!

I 2016 tok Mie sats og produserte 500 flasker på Epleblomsten – den gangen bestod sortimentet av kun én drikkeklar hylleblomst og vår sirup. De fant sin vei ut til restauranter og spesialbutikker.

Så fant Hyllest også veien til det Kongelige Slott, over all forventning!

En bratt, spennende og morsom læringskurve. 

Flere produkter.

I 2019 fikk vi flere produkter i hyllene; Varm Hyllest med hylleblomst og ingefær, og Sommerens Hyllest med hylleblomst og rabarbra. Så i 2020 lagde vi første opplag med Bærhyllest, som tar i bruk både blomster og bær. Denne skulle være en «limited edition», men forespørselen ble så stor at den måtte få bli værende. 

2020 var også året vi ble kåret til Bygdeutviklingsprisen for Vestfold og Telemark fra Innovasjon Norge, også kjent som BU-prisen.  Tenk at et så uvanlig år brakte med seg slik fantastisk vekst. Artikkelen kan du lese her.  

Vi gleder oss til veien videre!

I dag produserer vi og selger 15 000 flasker Hyllest i året, og jobber med videreutvikling av bedriften og produkter.

Mie (t.h.) er dalig leder og eier av Hyllest. Vår egen Superwoman! 

Ronja (midt) er våre grønne fingre og jobber med det nyplantede feltet. Hun er kunnskapsrik, småbarnsmor og bakerfrue. For hennes mann driver det lokale bakeriet Bø Brød! 

Silje (t.v.) jobber med salg og markedsføring, er veldig kreativ, sprudlende og med en veldig kul hobby; sjekk ut hennes Instagram.